Vrste kontaktnih leća

TVRDE: klasične leće proizvode se od tvrde plastike PMMA koja je nepropusna i nepropusta kisik do rožnice što moze dovesti do komplikacija. Poprilično zastarjela vrsta kontaktnih leća koju danas koristi mali broj ljudi.

POLUTVRDE KONTAKTNE LEĆE: dokazano su najbolja i najzdravija vrsta kontaktnih leća (nasljedile su klasične tvrde PMMA leće). Novi matrijali polutvrdih leća fleksibilniji su i bitno propusniji. Pomoću njh postiže se iznimna vidna oštrina i osjetljivost kontrasta (zadržavaju oblik te se oko nakon treptaja netreba prilagođavati). U odnosu na mekane, polutvrde kontaktne leće su površinom manje i pokretljivije što omogućuje bolji protok suza (tako zadržavaju funkciju obrane oka od opasnih mikroorganizama i dodatno opskrbljuju rožnicu kisikom. Polutvrde kontaktne leće upijaju manje suza nego mekane leće, lakše se čiste (na njihovoj površini nakuplja se manje proteinskih i drugih naslaga). Predstavljaju najkvalitetnije i najpovoljnije rješenje za astigmatizam rožnice.

MEKANE KONTAKTNE LEĆE: glavni razlozi što su danas mekane kontaktne leće najpopularnija vrsta leća je mogućnost njihovog povremenog nošenja i kratko razdoblje privikavanja. Pomoću upotrebe novijih matrijala (silikon-hidrogel) dobivena je veca propusnost kisika. To je doprinjelo ugodnijen nošenju u večernjim satima i manjoj učestalosti tzv. nevaskularizaciji rožnice.

Podvrste kontaktnih leća: JEDNODNEVNE, DVOTJEDNE, MJESEČNE, GODIŠNJE

U ponudi su dostupni različiti oblici kontaktnih leća koji ispravljaju određene refrakcije pogreške oka:

SFERNE KONTAKTNE LEĆE: ispravljaju kratkovidnost i dalekovidnost.

TORICNE KONTAKTNE LEĆE: ispravljaju astigmatizam u kombinaciji kratkovidnošću i dalekovidnošću.

KONTAKTNE LEĆE ZA SUHE OČI: prilagođene za smanjenje simptoma sindroma suhog oka (svrbež, peckanje , crvenilo očiju).

HIBRIDNE KONTAKTNE LEĆE: imaju centralni dio od matrijala tvrde kontaktne leće a vanjski dio od materijala mekane kontaktne leće (na taj način omogućavaju odličnu vidnu oštrinu i udobnost)

KONTAKTNE LECE U BOJI: poboljšavaju prirodnu boju očiju ili u potpunosti mjenjaju boju (npr. smeđe u plavu).

KONTAKTNE LEĆE SA UV ZAŠTITOM: štite oči od ultra ljubičastog zračenja, koje moze izazvati mrenu i ostale očne probleme. (ne prekrivaju cijelu površinu oka)

Košarica proizvoda