Ukupno 0,00 € (0)
 x 

Vaša košarica je prazna!

Velik dio današnjih istraživanja kontaktnih leća okrenuto je tretmanu i prevenciji bolesti koje su rezultat kontaminacije i kolonizacije kontaktnih leća stranih organizama. Specijalisti se uglavnom slažu da je najistaknutija komplikacija nošenja kontaktnih leća mikorbiološki keratitis, a najčešći patogen Pseudomonas aeruginosa.

Kontaktne leće su odlične za sve koji su stalno u pokretu, a trebaju izvrstan vid. Kada je riječ o naočalama, vrlo je teško sudjelovati u nekim aktivnostima s njima. Lako mogu ispasti s glave ili još gore netko ih može nagaziti i slomiti ih, a naočale su vrlo skupe. U ovakvim aktivnostima koje zahtijevaju puno pokreta puno je lakše koristiti leće koje mi iOptika.hr preporučamo. Dati ćemo primjer ovakvih aktivnosti, a to su sportske aktivnosti. Gotovo da je nemoguće usredotočiti se na nogomet, košarku ili na bilo kakve vodene sportove noseći naočale.
Ako smatrate da došlo vrijeme počnete nositi leće, ono što je vrlo važno je da ih razumijete. Također razmislite koliko često ih želite nositi i u kakvim aktivnostima želite sudjelovati dok ih nosite..

Prije rukovanja s  kontaktnim lećama dobro operite, isperite i potpuno osušite ruke. Izbjegavajte uporabu agresivnih sapuna i nanošenje kozmetike koje sadrže ulja neposredno prije rukovanja s lećama kako ne biste unijeli neku od tih tvari u oko i ugrozili uspješno nošenje leća.

Dok leće za jednokratnu upotrebu ne treba čistiti, druge vrste leća treba redovito čistiti i dezinficirati da bi se kroz njih dobro vidjelo spriječila se nelagoda i infekcije različitim mikroorganizmima poput bakterija, gljivica i Acanthamoeba, koje stvore biološku opnu (biofilm) na površini leće. Postoje različite vrste proizvoda za čišćenje:

Primajte novosti

Prijavite se i dobivajte najnovije vijesti o našim proizvodima, popustima itd.

Offcanvas Menu