Boston kontaktne leće

55,00 

SKU: boston001 Kategorija:

dokazano su najbolja i najzdravija vrsta kontaktnih leća (nasljedile su klasične tvrde PMMA leće).

Novi materijali polutvrdih leća fleksibilniji je i bitno propusniji, pomoću njh postiže se iznimna vidna oštrina i osjetljivost kontrasta (zadržavaju oblik te se oko nakon treptaja ne treba prilagođavati).

U odnosu na mekane, polutvrde kontaktne leće su površinom manje i pokretljivije što omogućuje bolji protok suza tako zadržavaju funkciju obrane oka od opasnih mikroorganizama i dodatno opskrbljuju rožnicu kisikom.

Međutim u odnosu na mekane kontaktne leće potrebno je duže vrijeme privikavanje na polutvrde leće, a koje traje oko dva do tri tjedna. U početku nošenja moguća je neudobnost te nelagodni osjećaj, no, uz pravilnu uporabu taj osjećaj brzo prolazi.

Kako biste pravilno i mirno prošli kroz ovaj period, leće biste trebali nositi svakodnevno jer svaki prekid nošenja koji je duži od nekoliko dana, zahtijeva ponovnu prilagodbu i privikavanje.
U slučaju eventualnih poteškoća, smetnji ili crvenila, obratite se svom oftalmologu.

Polutvrde kontaktne leće lakše se čiste u odnosu na mekane kontaktne leće (na njihovoj površini nakuplja se manje proteinskih i drugih naslaga).

Polutvrde kontaktne leće su idealan izbor za prezbiopiju, keratokonus i astigmatizam jer se ne savijaju u oku prilikom nošenja te omogućuju odličnu oštrinu vida, što je od velike važnosti za osobe s visokim astigmatizmom.

Velika prednost polutvrdih leća je i duži vijek trajanja.

Dobro je napomenuti da su Boston kontaktne leće osjetljivije od običnih polutvrdih leća.

Crna točkica koja se nalazi na samom rubu leće služi kao označavanje  DESNE leće.

Izrađuju se prema liječničkom nalazu.

Proizvođač

Oculus

Košarica proizvoda